Malta


Motto-ul maltezilor: Go back to your country.

Malta – o țară plină de retardați și analfabeți.

O țară cu oameni care fac sex cu animalele, da, ați citit bine, există multe dovezi în privința asta. Unde adolescentele și-o trag cu câinii, se filmează iar apoi postează video peste tot de parcă ar fi făcut cea mai desăvârșită faptă. O țară unde frații și rudele și-o trag între ei și se nasc mulți copii cu dizabilități. Unde copii își încep viața sexuala de la 10 ani, poate chiar și mai devreme. O țară unde bogații sunt mai presus de orice și oricine și îi umilesc prin toate mijloacele posibile pe cei săraci și mai ales pe străini care au venit cu speranțe de viitor pentru a își câștiga existența.

Malta – o țară plină de putori care au pretenția să îi aibă pe străini ca slugi. O țară unde muncești și în general, fie nu ești plătit pentru munca depusă, fie vei fi plătit cu 3 euro pe oră, dacă ești norocos iei 5 euro pe oră. O țară unde prostia, ipocrizia și umilința sunt la ele acasă. O țară unde frauda și corupția și-au făcut cuib pentru totdeauna.

Să muncești ca un animal de la 7 dimineața până la 7 seara ca la final să ți se spună că nu îți vei lua banii din motive inexistente? Să te rogi de oameni să îți plătească munca depusă cu sudoare și lacrimi uneori ca la final să îți spună că nu îți vor plăti suma cu care v-ati înțeles la început ci mult mai puțin? Să faci jumătate din muncă, ca mai apoi cel pentru care ai facut munca să te dea afară de pe șantier doar pentru că a găsit pe cineva mai ieftin datorându-ți totuși aproape 5000 de euro? Să faci o muncă exemplară într-un timp record doar pentru că vine mobila mai devreme iar la final să îți spună că nu vei mai primi ultima tranșă de bani doar pentru că ai facut ceva cum au vrut ei și nu cum le-ai sugerat că ar fi mai bine, iar la final să fie tot vina ta? Să vina ziua Crăciunului iar tu să nu îți primești o sumă considerabilă de bani doar pentru că o proastă incultă vrea să aștepte să se usuce ca să poată călca și vedea dacă ai făcut o treabă bună cu toate că ar fi putut veni oricând să vadă cum lucrezi? Să fii oricând aruncat în stradă doar pentru că nu ți-ai plătit chiria la timp din cauza unor maltezi de tot rahatul? Să nu poți cumpăra un cadou de Crăciun la copii doar pentru că ai ajuns să te umilești în fața unor oameni retardați? Am ajuns să ne umilim pentru propria muncă? Am ajuns să cerșim banii pentru care am muncit din greu? Păi nu ar fi mai simplu să ieșim la cerșit? Fără a fi necesar să ne rupem oasele cu atâta muncă? Fără a fi necesar să ne îmbolnăvim din cauza stresului și al nervilor care cedează de pe o zi pe alta? Dacă le spui că nu ai bani nici de mâncare răspunsul lor este: lasă că știu eu că mă minți, că tu ai bani. Pai proștii naibii, de unde naiba să mai avem și bani de mâncare dacă voi nu plătiți la timp sau deloc? Aveți impresia că ne pică un sac de bani din cer o dată pe lună? Aveți impresia că dacă voi aveți bani, din fraudă și înșelăciuni sau de la mama și tata, înseamnă că toți oamenii au bani? Trăiți cu impresia că în lumea asta există doar oameni bogați? Ei bine, surpriză, mai există și oameni săraci, oameni simpli și educați.

Și te mai întrebi cum mai poți supraviețui încă o zi. Te gândești ce scuze să mai găsești pentru întârzierea plății la chirie. Te gândești cum să îți mai potolești războiul din stomac amăgindu-l cu un cartof și o bucată de pâine, și aia uneori veche de 3 zile pentru că de multe ori nici dacă ai vrea nu mai poți mânca nimic. Te gândești ce explicație să le dai la copii pentru faptul că anul ăsta nu vor primi niciun cadou chiar dacă ei știu deja care este situația. Te gândești cum vei putea oare să mai înfrunți viața când de fapt te-a doborât de atâtea ori, lovitură după lovitură, și nu mai ai puterea să te ridici, iar dacă totuși mai găsești puțină pe undeva prin adâncul sufletului, nu mai vrei să o faci pentru că nu mai vezi niciun sens, nicio scăpare, nicio șansă pentru a mai putea trăi într-o lume atât de rea și egoistă.

Dragi maltezi, în cazul în care veți citi acest articol, să știți că îmi asum absolut tot ce am scris și pot chiar să ofer și dovezi, dovezi crunte, dar reale. Pot da chiar și nume, locații și absolut tot ce este necesar. Mi-ați distrus și ultima fărâmă de umanitate care a mai rămas în mine, dar vă garantez că înainte de a pleca din țara voastră de căcat veți plăti tot ce îmi datorați. Sunteți rușinea umanității și ar trebui să fiți anihilați. Să vă fie rușine că vă bateți joc de oamenii care își câștigă pâinea cinstit și nu stau la cerșit. Să vă fie rușine că abuzați de orice pentru a umili fiecare ființă care a pus piciorul pe insula voastră. Să vă fie rușine că îi exploatați pe oamenii din Africa și toate celelalte țări mai sărace. Să vă fie rușine că îi plătiți cu 2 euro pe oră și îi puneți grămadă în barace iar dacă nu vă convine ceva la ei îi lăsați fără muncă.

Am rămas în țara asta doar din cauza voastră pentru că de fiecare dată când am vrut să plec ați făcut în așa fel ca să rămân mai săracă decât am venit aici. De fiecare dată când mi-am făcut planuri cu sumele de bani pe care mi le datorați ați făcut în așa fel încât să nu plătiți nimic. Voi face în așa fel ca acest articol să fie publicat în toată lumea. Să vă fie rușine.

13 gânduri despre “Malta

 1. M-au tras si pe mine in piept cand am fost acolo ca turist. Am.inchiriat 6 ore o barca profesionala de pescuit si au venit cu o barca normala cu motor, cu undite de amatori, nepregatiti cu mai nimic!
  Asa ca pot sa te cred ca le sta in sange! Imi pare rau de ce ti se intampla! Slava Domnului eu am trait intr-o tara care avea salariu minim si le era f. greu sa insele cum spui ca e in Malta!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Am trăit și călătorit în multe țări, dar jur ca nicăieri nu am întâmpinat atatea dificultăți ca aici, nicăieri nu mi-a fost greu sa supraviețuiesc, nicăieri nu m-am gândit, aproape zilnic, sa îmi pun capăt vieții, etc. Și culmea, ori de câte ori am încercat sa plec de aici s-a întâmplat câte ceva în așa fel încât să nu pot ajunge nici macar pana la vapor, de parcă insula asta ar fi blestemată. Păcat ca ai avut parte de o asemenea experiență în vacanță.

   Apreciază

   1. Ei la mine a fost un fleac in comparatie cu ce povestesti dumneata! Am pierdut 200 de euro dar macar am vazut poarta albastra sau fereastra cum se numea! In rest mi a placut si aveam impresia ca maltezii sunt f harnici uitandu ma cum muncesc in gradinile lor pline de pietre!

    Apreciat de 1 persoană

   2. Mai sunt și câțiva care într-adevăr muncesc cinstit. Chiar și eu ii apreciez pe cei care se ocupa de gradinile lor și le ingrijesc exceptional. Dar majoritatea sunt doar niște rasiști și tot ce am mai descris in articol.

    Apreciază

   3. De ce nu te intorci acasa? Eu nu am trait in Germania ce traiesti tu in Malta dar nu ma mai vad traind acolo acum cand lumea a luat-o razna! Sigur si Romania incearca sa mearga pe drumul nebunesc pe care merg toti dar ca la noi „cumva ne descurcam” altfel!

    Apreciat de 1 persoană

   4. Nu mai locuiesc în România de 16 ani. Am incercat o data sa revin acolo și după câteva luni am plecat iar. Imi place să calatoresc, să pot vedea lumea și ma opresc in fiecare țară o perioada. De doi ani tot încerc sa plec din Malta, dar din păcate toate planurile au fost date peste cap din cauza oamenilor care nu au plătit pentru munca oferită. Când s-a instalat pandemia am rămas fără muncă și m-am decis să scriu și să public, dar din păcate nu câștig nimic deocamdată. Tot încerc sa îmi caut iar de munca, dar este foarte greu în perioada asta. Germania este o tara superba. Am fost în câteva orașe și am locuit câteva luni în Wolfsburg. Singura problema este limba.😁😁😁

    Apreciază

   5. Mulțumesc din suflet. Tocmai de aia am ales insula aia pustie. M-am documentat despre ea, dar nu am fost niciodată acolo cu toate că am trecut de nenumărate ori pe lângă ea.😁😁😁 Crăciun fericit și multa sănătate. Mi-a făcut o deosebită plăcere să comunicam și sper sa o mai facem și cu alte ocazii.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.