Aparențele înșală


Să vă spun o întâmplare care pe mine m-a deranjat enorm de mult și care nu îmi dă pace. Încă nu îmi vine să cred și încă mă mai minunez de cât de falși pot fi oamenii.

În perioada sărbătorile am avut invitați la noi acasă un cuplu pe care nu îi cunoșteam bine, dar pentru că suntem printre străini am decis să încercăm să avem câteva zile cu veselie și bucurie. Acești oameni au dat impresia că sunt niște oameni cu nivel ridicat de educație, igienă, respect, etc. Ea încercând să fie femeie și să se comporte cât mai elegant iar el încercând să scoată la iveală cunoștințele acumulate de-a lungul anilor. Eu și cu soțul meu eram super încântați crezând că în sfârșit am găsit oameni cu care putem conversa despre orice subiect și care totuși se aseamănă cu noi.

Păreau a fi foarte organizați și foarte stricți cu igiena și cu ordinea. Când m-am trezit a doua zi bucătăria mea super ordonată arăta ca după un război, de parcă ieșiseră de prin dulapuri toate farfuriile, cănile, paharele, lingurile și oalele pentru a se lupta pentru supremație. Inițial am vrut să mă întorc în dormitor și să revin după ce o baghetă magică va curăța bucătăria mea, dar aveam nevoie de cafea pentru a ma trezi și pentru a mă pregăti să fiu Cenușăreasa la mine acasă. Apoi, problema cea mai mare a fost cea a câinilor. Am doi caini foarte mari și un pisoi. Trebuia să țip non stop la ei pentru că scumpii noștri „prieteni” nu îi suportau în jurul mesei. Am înțeles repulsia lor față de animale sau față de părul câinilor și le-am respectat decizia cu toate că știau de la început că avem câini.

Ea se aranja și se farda încă din momentul în care se trezea, chiar o admiram că face asta pentru ca mie îmi este lene să o fac.😅😅😅 Amândoi, dar mai ales ea, se spălau pe mâini de fiecare dată când atingeau ceva. La un moment dat devenise obositor și chiar frustrant, dar fiecare om are obsesiile lui. În fine, per total, păreau a fi niște oameni iubitori de igienă, curățenie și ordine.

De Revelion trebuia să mergem la ei acasă, dar s-au răzgândit între timp. În schimb am avut ocazia să merg la ei acasă sâmbătă. Când am intrat în apartamentul lor, inițial am crezut că am intrat într-un magazin de artefacte. Nici măcar nu știam pe unde să merg sau dacă ar trebui să învăț să zbor. O dezordine cum de mult nu am mai văzut la cineva acasă. Un miros insuportabil de mizerie și transpirație, dar mai ales un miros de alcool de parcă aveam impresia că sunt într-o bodega. Când am intrat în bucătărie mi s-a întors stomacul pe dos, nu aș fi crezut că voi vedea așa ceva într-o casă de români și mai ales în casa lor.

Am rămas incredibil de șocată și de oripilată. Să vii acasă la mine și să te dai mare om iar eu să vin acasă la tine și să văd că trăiești ca într-o cocină de porci, chiar și acolo este mai curat, mi se pare chiar penibil. Să vii acasă la mine și să încerci să fii ceea ce nu ești chiar mi se pare jalnic. Să fii femeie și să nu ai curățenie și ordine în casă, într-o casă fără copii, chiar mi se pare patetic. Încă nu pot să cred că acei oameni pe care îi credeam ca fiind într-un anume fel să fie în cu totul alt fel. Nu pot să cred că aveau atâtea pretenții la mine acasă, dar la ei acasă trăiesc într-un mediu jalnic. Încă nu pot să cred că m-am stresat atât de mult să le ofer tot ce am avut la dispoziție și să nu cumva să se simtă incomozi în casa mea iar ei să trăiască în mediul ăla. Acum chiar pot spune că le-am oferit cazare de cinci stele.

3 gânduri despre “Aparențele înșală

  1. Am pățit-o și eu cu o amică. Am hotărât de comun acord să mergem într-o vacanță în Grecia. Când am ajuns la vilă, amica începuse din prima secundă să facă figuri deși totul era curat și în ordine. Refuza, de exemplu, să utilizeze vesela locației pe motiv că nu e igienică 😂 Când și-a scos din bagaj cana personală pentru cafea, am remarcat că avea o dâră imensă de jeg la buza ei. Mi s-a întors stomacul pe dos. La propriu. Cănile din apartament erau albe și luceau de curățenie dar jegul ei de cană era…mai igienic. Al doilea șoc l-am avut când și-a scos prosopul din bagaj: unul de culoarea nisipului ud, numa’ bun să nu se vadă mizeria. În prima zi de vacanță aflu că ea nu iubește deloc marea. Am întrebat-o de ce a acceptat propunerea mea dacă nu-i place? Răspuns: Nu aveam cu cine merge în concediu. La întoarcerea în țară am pus punct relației. Mi-a făcut vacanța un calvar.

    Un alt caz: o familie super-jegoasă are pretenții exagerate când merge în vacanțe. Ipocrizia lor e fără limite. La ei în casă pute îngrozitor a urină, mucegai și alte pestilențiale, aragazul nu e spălat de vreo 10 ani, la fel și geamurile, cada, lenjeria dar când merg la mare sau munte fac figuri că pw chiuvetă era un fir de praf.

    Și da, aparențele înșală de foarte multe ori.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.