„Tu ai iubi un om ca tine?”


„Daca ai primi un singur lucru pentru care ai fost recunoscator ieri, care ar fi acel lucru”? O intrebare la care multi ne-am bloca fara sa fim capabili sa stim raspunsul pentru ca nu sta in firea noastra sa fim recunoscatori pentru lucruri marunte, cel putin nu constient.

Tocmai am citit cartea cu acest titlu scrisa de Cristi Grosaru. O carte foarte ușor de citit si pe înțelesul tuturor. Recunosc ca am citit foarte multe carti de genul acesteia, dar care erau greu de digerat pentru mine. Aceasta însă este scrisa pe înțelesul tuturor si conține cuvinte simple, dar care te duc acolo unde a planuit autorul.

„Pai, vezi tu, limita a ceea ce ești este ceea ce știi, dar mai ales ceea ce înțelegi. Daca vrei sa fii mai mult trebuie sa accepti ca nu le stii pe toate”. O alta problema cu care ne confruntam multi dintre noi. Avem impresia sau vrem sa credem ca le stim pe toate cand de fapt cunoastem doar o infima parte din tot ce contine lumea si viata. Totusi ne place sa ne credem ceea ce nu suntem si sa fim ceea ce altii vor sa vada.

„Mda, are sens. Dar cum poti ierta pe cineva care ti-a facut rau? El merge inainte, nepasandu-i, poate, de ce mi-a facut iar eu raman cu traumele. Ți se pare logic? Te rog să răspunzi la întrebarea asta.” Ei bine este o eliberare infinit de buna pentru sufletul nostru sa iertam. De multe ori avem nevoie sa ne iertam chiar si pe noi înșine, pentru ca de cele mai multe ori tindem sa credem ca este vina noastră pentru raul pe care il primim de la oameni.

Va las pe voi sa descoperiți in continuare pana in ce punct va ajunge autorul cu aceasta carte si sa decideți singuri daca vă va putea schimba modul de a gandi si de a vedea viata.

3 gânduri despre “„Tu ai iubi un om ca tine?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.