România


Să nu uiți române să spui copiilor și nepoților tăi că am avut o țară mândră și bogată și că nu aveam nevoie de nimic din afara României!

Toate au fost facute cu truda acestui popor!

Să nu uiți să le spui că am avut fabrici de automobile la Pitești, Craiova, Câmpulung-Muscel ,București, am avut fabrică de autobuze și troleibuze la București, am avut fabrică de camioane la Brașov, fabrică de tractoare la Brașov, fabrici de locomotive la Craiova, Reșița, Arad, fabrici de vagoane la Arad și Caracal, fabrici de tramvaie la Arad, Timișoara și București, fabrici de macarale la Timișoara și Ploiești,combinat de utilaj greu la Iași,combinate siderurgice la Galați, Reșița, Hunedoara!

Ai obosit citind? Dar părinții și bunicii noștri, oare n-au obosit muncind pentru ele?

Să nu uiți că aveam fabrică de avioane la Bacău, Craiova, fabrici de ciment, fabrici de sticlă și porțelan,fabrici de cărămidă, fabrici de textile, fabrici de prelucrare a bumbacului ,a mătăsei, a lânei,fabrici de fire și fibre sintetice, fabrici de mase plastice, fabrici de ulei și de zahăr, fabrici de conserve de legume și de pește, fabrici de mobilă, fabrici de biciclete și fabrică de instrumente muzicale și câte și mai câte alte fabrici.

De toate se făceau în România cu truda părinților și bunicilor noștri.

Să nu uiți să le zici copiilor și nepoților tăi că peste 90% din blocurile de locuințe pe care le văd acum,înainte de ’89 au fost construite,că atunci s-au construit baraje și hidrocentrale,s-au făcut canale de irigații, s-a făcut Canalul Dunăre – Marea Neagră, cu dublu rol, de navigație și de irigație, s-ai făcut aducțiuni de apă și gaze naturale, mii de kilometri de cale ferată, drumuri,poduri și tunele,s-au făcut lucrări de îmbunătățiri funciare în zonele inundabile, s-a făcut Metroul din București și Casa Poporului, s-au făcut stadioane, săli de sport iar sportul românesc era la înălțime, s-au construit spitale, s-au construit, creșe, grădinițe și școli. Atunci chiar se învăța. S-au construit case de cultură și palate ale copiilor. În filmele românești se respectau eroii acestui neam, nu ca acum. Aveam rafinării, aveam una din cele mai puternice flote comerciale din lume și de pescuit oceanic, aveam petrol, gaze naturale, cupru, uraniu, aur, sare, marmură, de toate aveam, nu ne trebuia nimic de la nimeni! Avem agricultură, pământul era al României si al romanilor,nu al străinilor, aveam vii, livezi și sere de legume și de flori, aveam păduri, aveam o zootehnie puternică, numai la Tomești ieșeau anual pe poarta combinatului 1 milion de porci,da ai citit bine,UN MILION DE PORCI! Aveam fabrici de medicamente, fabrici de îngrășăminte chimice, fabrică de armament, fabrici de bere, fabrici de țigarete, aveam șantiere navale și s-a construit Autostrada București-Constanța.

Aveam de toate, așa să le zici, dar într-o zi de Crăciun, slugile și trădătorii acestui neam, după ce s-au plătit toate datoriile externe și începeam și noi să o ducem bine după atâta muncă, l-au împușcat după o mizerie de proces si au dus tara in ruina!
De atunci nu mai avem nimic, totul s-a furat,totul s-a demolat, de parcă au trecut pe aici 5 războaie mondiale!

Așa să le zici copiilor și nepoților tăi!

Text preluat…

Un gând despre “România

  1. Este doar pe jumătate adevărat. Participam la ședințe CAER (o replică slabă la Piața Comună) alături de Bulgaria, Ungaria, Polonia, RDG, Cehoslovacia, Cuba. Din datele/statisticile de la acele întruniri rezulta că mai slabi ca noi erau doar Cuba și, eventual, Bulgaria.
    Că făceam tot ce aveam nevoie este doar o minciună. Marile lipsuri pe care le-au trăit oamenii atunci erau tocmai din absența importurilor.
    Foamea generalizată a fost rezultatul achitării datoriei externe. Poporul a făcut foame ca să achite datoriile provocate de „înțeleapta politică” economică a comuniștilor. Desigur, conducerea marelui partid nu făcea foame.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.